image

Behandelingsmogelijkheden

Behandelingsmogelijkheden

Als je met hemofilie leeft, heb je behandeling nodig. Maar bij hemofilie is er geen één en dezelfde benadering die bij iedereen kan worden toegepast. Het soort behandeling dat je nodig hebt, hangt af van veel dingen, zoals de ernst van de aandoening, hoe oud je bent, jouw unieke persoonlijke behoeften en last but not least: wat je van het leven verwacht! Het uiteindelijke doel is om de frequentie en ernst van bloedingsepisodes te verminderen, en de complicaties op korte en lange termijn van bloedingen, zoals gewrichtsschade en pijn, te voorkomen. Een gepersonaliseerde behandeling biedt bescherming die individueel afgestemd is op jou, je dromen en ambities, en hoe je je leven wil leiden. 

Hoewel het beheer en de behandeling van hemofilie een proces is dat een levenslange toewijding vereist van patiënten, familieleden en zorgverleners, is het goed nieuws dat onderzoek en ontwikkeling reeds veel hebben bereikt. Dit betekent dat jij en anderen die met hemofilie leven, een gezonder leven kunnen leiden met meer mogelijkheden dan er ooit tevoren voor mogelijk werd gehouden. 

tile

Vergeet niet: jij hebt de touwtjes in handen

Of je regelmatig hemofiliebehandeling nodig hebt als profylaxe om bloedingen te voorkomen, of behandeling op het moment dat een bloeding optreedt (“on-demand-behandeling”)1, je beslist zelf mee over zowel jouw behandeling als over hoe je je mogelijkheden optimaal kunt benutten. 

Om de beste keuzes te maken, is het belangrijk om de verschillende behandelingsopties die voor jou beschikbaar zijn, goed te begrijpen. Wanneer dat gebeurd is, kan je nog meer van je leven genieten.

Je behandeling begrijpen

Je behandeling wijzigen

Je bezoek bij de
arts optimaal benutten?

Wil je meer weten
over hemofilie?

References:

1. Guidelines for the Management of Hemophilia General Care and Management of Hemophilia 1.6 Prophylactic factor replacement therapy). World Federation of Hemophilia. http://www1.wfh.org/publications/files/pdf-1494.pdf. Last updated April 2013. Accessed June 2019 

NP8540-februari 2020