image

Liberator Paola

Liberator Paola

Paola

Hallo, mijn naam is Paola en ik woon in een klein stadje in de buurt van Rome. Toen ik 2 jaar oud was, kreeg ik de diagnose hemofilie, waardoor ik vanwege de vele bloedingen geen normale jeugd kon leiden. Ondanks dat het leven met deze ziekte niet eenvoudig was, ben ik dankzij mijn passie voor muziek en schrijven sterker en moediger geworden en ben ik nooit gestopt met vechten om mijn doelen te bereiken. Vandaag ben ik moeder van twee en ik heb een nieuwe grote uitdaging voor me: optreden op een podium, dansen en zingen. Mijn motto? Oud worden is een voorrecht.

Luca

Hallo, ik ben Luca Ward en ik ben een acteur en dubber. Je hebt me misschien eerder gehoord, omdat ik de Italiaanse stem ben voor Russel Crowe, Pierce Brosnan en Samuel L. Jackson, naast vele anderen. Je hebt me misschien ook gezien op het kleine scherm, in films of in het theater ... waar ik één van de hoofdrolspelers ben van de musical Mamma Mia !, die met groot succes twee keer nationaal tourde. Ik ben geboren in Rome in een familie van dubbers, en sinds ik een jonge jongen was, wist ik dat theater de grote passie van mijn leven zou zijn. Ik was opgeleid in acteren en vandaag, na vele jaren, sta ik nog steeds op het podium met hetzelfde enthousiasme. Oh, wat doe ik hier? Ik ben de coach van Paola en zal haar helpen haar droom om te acteren in een musical te realiseren.

Blog 1

Mijn eerste vergadering met de geweldige coach Luca Ward was een wervelwind van tegenstrijdige emoties.
Ik besefte dat ik niet aan het dromen was. Ik leefde.
Het was de vooravond van mijn 50ste verjaardag, en de evaluatie van mijn leven die ik dacht gemaakt te hebben, werd rijker en kleurvoller, zo opeens.
Die Paola was nu leeftijdsloos.
Alsof ik wat kostbare tijd extra had gekregen.
Luca zorgde ervoor dat ik me onmiddellijk op mijn gemak voelde.
We lazen het script van “Mamma Mia!”, tussen onze grappen door in ons Romeinse dialect om mijn opwinding te verbergen, en met heel wat ernstige en zorgvuldige toewijding.
De rol van Donna was perfect voor mij, en ik hield ervan vanaf het begin.
Mijn rol als een Liberator was nu begonnen!
Mijn doorzettingsvermogen gaf me kracht, niet mijn fragiele, destabiliserende enkels. Dat was voorbij.
"Volle kracht vooruit, Paola!" zei ik tegen mezelf.
 

image

Klik hier om meer te lezen over hoe het is om te leven met hemofilie in verschillende levensfases.